Äntligen dags för penséer

02.04.2018

Penséer är verkligen en favorit i vårens krukor. Förutom att de finns i så många fina färger tål de flera minusgrader vilket är perfekt nu i april när vädret är opålitligt. Ibland kommer man ut på trappen och får se penséerna sloka av nattfrosten, men nästan alltid är de lika fina framåt eftermiddagen igen! Om det väntas kallt väder flera dagar i sträck är det dock bäst att ta in penséekrukan för säkerhets skull. 

Vi gillar särskilt de småblommiga sorterna eftersom de håller sig fina mycket längre än de med stora blommor. Faktum är att de kan hålla sig fina långt in på sommaren om man bara pysslar om dem lite. Penséerna tål att torka upp lite grann men se till att vattna dem regelbundet. Använd ekologisk blomsternäring någon gång i veckan så orkar plantorna blomma längre. Om blommorna går i frö kommer de att sluta blomma så nyp bort allt överblommat.
Passa också på att unna dig en och annan penséebukett! Då undviker du lättare att plantorna blir alltför gängliga samtidigt som du får vårfint på bordet. : )