Lördag 21 juli - trädgårdscafé med plantloppis i Sankt Anna

16.07.2018

Lördag den 21 juli är det äntligen dags för Sankt Anna dagen, en traditionell hemvändardag i vackra Sankt Anna skärgård. Dagen är fylld av mysiga aktiviteter längs väg 210 från Hösterum och Bottna ut till Tyrislöt på Norra Finnö. I år medverkar även vi på  Alsätters trädgårdar. Vi kommer finnas på plats i en vacker hemträdgård i Målma och bland annat berätta om beskärning av fruktträd för nybörjare och hur man kan ta sommarsticklingar av sina favoritbuskar.

Fika i trädgårdscaféet, fynda i vår plantloppis och prova på att dreja

Besökarna kan fynda perenner, färska ägg och grönsaker från Alsätter. I trädgården finns ett enklare café med hembakat, glass samt kalla och varma drycker. Dessutom finns en loppishörna med allehanda saker, möbler, kläder till barn och vuxna, verktyg och annat.

För den som är sugen på att skapa med händerna finns möjlighet att prova på att dreja.

Skogen - spelet som väcker nyfikenhet för naturen!

Upplevelseföretaget NaturligtVis i Kolmården finns på plats hela dagen och erbjuder möjlighet att testa familjespelet Skogen. Den svenska skogen är full av vackra växter, spännande djur och märkliga svampar. Men för att arterna ska leva och frodas måste du skapa den rätta livsmiljön. I det ambitiösa familjespelet Skogen, utvecklat under många år av erfarne biologen Daniel Thorell, är det du som fyller skogen med liv genom att turas om att spela ut arter och naturelement. Skogen är enkelt att spela och passar för både vuxna och barn som är nyfikna på naturen. 

Öppettider och adress

Adressen är Sankt Anna, Torönsborg Målma, karta hittar du här. Rymlig parkering och kort promenad på ca 100 meter nedför en backe till trädgården. Följ skyltningen. Öppet 10-16.

Varmt välkomna!