Njut av din trädgård

12.04.2019

April betyder bråda tider i trädgården. Det ska vårstädas, gödslas, sås och planteras. Uteplatsen ska städas och trädgårdsmöblerna bäras fram. Småfåglarna flyger fram och tillbaka för att bygga bo och man kan nästan känna hur alla knoppar liksom laddar för att slå ut. Det är ljuvliga tider! Men...visst kan det också kännas ganska stressigt ibland?

Personligen tillhör jag typen som vill att alla idéer ska förverkligas på direkten. Helst redan igår! Att dessutom vara kreativ med många idéer gör att det ofta känns som att tiden inte räcker till så här på våren. Men är det någonting jag lärt mig så är det att trädgård TAR tid. Och att det är just det som är poängen.

Visst är det underbart att uppleva när en idé förverkligas i trädgården. Från en skiss på pappret till inköp och plantering och en färdig perennrabatt! Men det är faktiskt inte det där resultatet som är det allra bästa. Det är tiden vi lägger i trädgården som är själva grejen. En trädgård består av levande material och är därför ändå aldrig färdig. Den förändras över årstider och år. Resultatet kan inte till hundra procent kontrolleras. Vi trädgårdsägare drabbas av både bakslag och ljuvliga överraskningar. Och det är precis så det ska vara.

Så om du liksom jag drabbas av vårstress och prestationsångest i din trädgård, lyft blicken, ta ett djupt andetag och minns att det är tiden du är där och upplever som är det som verkligen räknas.

Önskar er alla en ljuvlig vårhelg!