Lina ger tips och inspiration för din trädgård

Trädgårdsiris är en ståtlig perenn för soligt och väldränerat läge. Men för att den ska hålla sig fin och blomma behöver den delas med jämna mellanrum. Den breder nämligen ut sig utåt och mitten av plantan blir snart kal och utan blommor. Delningen görs nu på sommaren efter blomningen, var tredje eller fjärde år brukar vara lagom. Det fiffiga...

Sommarblommor finns i mängder av färger och former och är verkligen ett fantastiskt sätt att förgylla balkonger och trädgårdar. Med rätt skötsel kan många sommarblommor hålla sig fina under hela säsongen.

En vacker perennrabatt påbörjas redan vid inköpet av växter. Eller varför inte dela de du har och byta med släkt och vänner, både roligt och bra för plånboken.

Just nu får vi många frågor om häckklippning. När och hur ska häcken klippas? Vi får också frågor om vilken sorts häck det är. Och det senare är verkligen en relevant fråga eftersom olika häckar klipps vid olika tid och på olika sätt!

April betyder bråda tider i trädgården. Det ska vårstädas, gödslas, sås och planteras. Uteplatsen ska städas och trädgårdsmöblerna bäras fram. Småfåglarna flyger fram och tillbaka för att bygga bo och man kan nästan känna hur alla knoppar liksom laddar för att slå ut. Det är ljuvliga tider! Men...visst kan det också kännas ganska stressigt ibland?

Vårvintern är en knepig tid för våra vintergröna växter. De riskerar att torka i den värmande vårsolen och kan behöva en hjälpande hand för att klara sig. Vi ser tyvärr ofta nyplanterade thujahäckar som mer eller mindre dukat under av tjältorkan. Här är våra tips för att undvika det!

Vi ser ofta mycket vattenskott i de träd vi arbetar med. Vattenskott är långa, raka och starkväxande grenar. Särskilt vanligt är det på äppelträd. Men varför blir det så mycket vattenskott?

Skicka dina odlingsfrågor så besvarar vi dem i bloggen.